Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΠΕ- ΜΑΝΙΤΑΡΟΦΙΛΩΝ


     Η εκδήλωση με τίτλο «Τα μανιτάρια στη λίμνη Ζηρού Πρέβεζας»,  πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης δίπλα στη Λίμνη Ζηρού (πρώην παιδόπολη),   την Κυριακή  21 Νοεμβρίου και συνδιοργανώθηκε  από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  (Κ.Π.Ε) Φιλιππιάδας και τον σύλλογο μανιταρόφιλων Ηπείρου.
Η εκδήλωση,  ξεκίνησε με μικρή εξόρμηση στο υπέροχο δρυόδασος της περιοχής για  συλλογή και αναγνώριση μανιταριών στις 11 το πρωί και  συνεχίστηκε στους χώρους του Κ.Π.Ε. με σύντομη παρουσίαση του συλλόγου και του Κ.Π.Ε, ομιλία για τις βασικές γνώσεις για τα μανιτάρια από μέλος του συλλόγου, ομιλία για τη «Σημασία της βιοποικιλότητας στην περιβαλλοντική ισορροπία του συστήματος» από τον πρόεδρο του φορέα διαχείρισης Αμβρακικού και Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλου Αλμπάνη. . Στο τέλος της εκδήλωσης  μοιράστηκε  μανιταρόσουπα.
 Επίσης  παρουσιάστηκε έκθεση με φωτογραφίες μυκήτων αλλά και αποξηραμένα μανιτάρια σε φυσικό μέγεθος. Η έκθεση θα παραμείνει στο ΚΠΕ Φιλιππιάδας μέχρι 23 Δεκεμβρίου  2010 και είναι ανοιχτή στο κοινό κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.
Αξιοσημείωτη ήταν η μεγάλη προσέλευση του κόσμου από τις γύρω περιοχές,  ενώ με την παρουσία τους τίμησαν ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φιλιππιάδας Νίκος Μάστορας ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Πρέβεζας, Δήμαρχος Ζαλόγγου και εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος κ. Μικρούλης  ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κατσαμώρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βογιατζής  Κώστας,  Αθανασόπουλος Περικλής, Παπαδιώτης Κώστας, και πολλοί ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου